Voegwerken

Voegwerken voor gevelrenovatie

Het voegwerk in een gevel bepaalt grotendeels de uitstraling van een woning. Voegen beschermen ook tegen het binnendringen van vocht. Gevelrenovatie door middel van voegwerk herstelt voegen die in slechte staat zijn. Voor ambachtelijk voegwerk doe je een beroep op een ervaren voegspecialist. Sander Gries is trotse eigenaar van Gries Voegwerken en voert voegwerkzaamheden nauwkeurig en zorgvuldig uit. Wat kan hij voor jou betekenen?

De meerwaarde van ambachtelijk voegwerk

Herstel van vervallen of aangetast voegwerk verbetert de historische waarde van een pand. Voegen worden nauwkeurig en vakkundig verwijderd door middel van slijpen of hakken. Alle soorten en kleuren voegen zijn mogelijk. Indien gewenst kunnen er vooraf proefstukken worden gezet om te kijken welke voegen en kleuren het mooiste uitkomen in jouw gevel. Dankzij ambachtelijk voegwerk ziet een woning of pand er weer als nieuw uit en ook neemt de kans op lekkages en vochtproblemen af.

Welke voegen zijn mogelijk?

Ambachtelijk voegwerk is op verschillende manieren vorm te geven. Welke soorten voegen zijn er?

  • Gesneden voeg: dit type voeg ligt gelijk met de steen en is aan beide kanten ‘gesneden’. Deze voeg heeft ook de langste levensduur;
  • Knipvoeg: deze voeg steekt voor de steen uit en is in beide kanten ‘geknipt’;
  • Platvolle voeg: deze voeg is gladgestreken en gelijk met de steen;
  • Verdiepte voeg: deze voeg is platvol, maar ligt ook iets terug;
  • Borstelvoeg: wordt gelijk met de steen gevoegd voor een meer ruw effect.

Scheuren in voegwerk worden hoe dan ook door Sander hersteld. Behalve voegherstel in gevels, is ook voegwerk in schoorsteen van groot belang om doorslag te voorkomen. Het vervangen van lood en loogvoegen wordt eveneens door hem uitgevoerd. Dit gaat ook op voor metselwerk bij het vervangen van kapotte stenen of het dichtmetselen van vervallen deuren en ramen.

Specialist in snij en knip voegen

Gries Voegwerken is gespecialiseerd in snij en knip voegen bij monumentale panden. Met meer dan 26 jaar ervaring in renovatie van monumenten besteed je voegwerkzaamheden uit aan een echte vakman. Werk wordt altijd uitgevoerd met veel passie. Dit resulteert in kwalitatief vakwerk en tevreden klanten. Neem een kijkje bij eerder uitgevoerde projecten voor een eerste indruk als het aankomt op voegherstel.

Neem contact op met Gries Voegwerken

Zoek je een betrouwbaar voegbedrijf dat goed uit de voeten kan met snij en knip voegen bij monumentale gebouwen? Sander komt daarom ook graag voor jou in actie. Het werkgebied beslaat geheel Nederland en dit biedt perspectief voor jouw situatie. Neem direct contact op en ontvang een offerte op maat. Heb je vooraf advies nodig? Bel voor advies op maat voor jouw project.